Mikä siinä parisuhteessa pelottaa?

Kolme vuotta sinkkuilua takana, en tiedä pitäisikö sitä juhlia vai surra. Ajattelin ainakin pysähtyä hetkeksi ja miettiä syitä sinkkuilulle. Miksi olen sinkku? Miksi sitä oikeaa ei ole löytynyt? Haluanko löytää sen oikean? Onko minulla liian suuret odotukset kumppanin suhteen? Onko minulla sitoutumiskammo? Kukamitähä?

Mitä hyvää sinkkuvuodet ovat tuoneet? Ensin tulee mieleen vapaus, saan mennä ja tulla miten haluan, minun ei tarvitse selitellä menojani kenellekään. Olen reissannut paljon, yksin tai ystävien kanssa, tavannut uusia ihmisiä ja tehnyt muistoja kiikkustuoliajoille. Olen nauttinut hetkestä, murehtimatta huomista. Olen elänyt. Välit lasten isään ovat hyvät, nautin hyvin toimivasta viikko-viikko lasten systeemistä, homma sujuu ja lapset ovat tyytyväisiä. Ajoittain kuulen lapsilta kysymyksen: äiti, voisitko hankkia poikaystävän? Vastaan varmoin mielin: en, vielä ei ole sen aika ja äiti on onnellinen juuri näin teidän kanssa. Lapset yrittävät ymmärtää.

Olen kolmen vuoden aikana tottunut vapauden tunteeseen, mutta toki kaipaan joskus läheisyyttä ja kumppanuutta. En ole aiemmin ollut sitoutumiskammoinen, minulla on  takana kaksi pitkää parisuhdetta. Nyt olen huomannut itsestäni sitoutumiskammoisia piirteitä, vapauden menetys pelottaa. Onko tässä nyt lähdettävä miettimään tätä lapsuuden varhaisen vuorovaikutuksen kautta vai aiempien parisuhteiden? En lähde nyt sille tielle, mietin tätä vähän kevyemmin.

Treffailu

Olen käynyt kolmen vuoden aikana treffeillä, monillakin. Treffeille meno oli aina jännittävää. Mietin minkälainen ihminen on vastassa, sujuuko jutustelu, löytyykö huumoria, tykkääkö hän musiikista ja jaetaanko samanlaiset arvot. Kyllästyin treffailuun aika nopeasti, en jaksa aloittaa samaa kertomusta itsestä, työstä, harrastuksista ja haaveista. Ja sitten vielä kyselen samat asiat treffikumppanilta. Jos ei kemiat treffikumppanin kanssa natsaa, niin treffit voivat olla kovin kiusalliset ja tuskalliset.

Minulla on ollut pääosin hyviä treffejä ja olen tavannut mukavia ihmisiä, mutta yleensä treffit ovat jääneet ensitreffeiksi. Jos olen tavannut saman ihmisen toiseen kertaan, puhutaan jo aika vakavasta treffailusta. Ehkä pelkään tunteita, suhdetta ja suhteessa epäonnistumista. Tai sitten en ole vielä tavannut ihmistä, joka vie jalat alta ja kantaa minut suhteeseen. Olen kyllä törmännyt sinkkuaikoina tunteisiin, olen ihastunut ja onhan se mahtavan voimaannuttava tunne. Tunteiden lomassa tulee kuitenkin aina sivulause, joka alkaa sanalla mutta. Ihana tyyppi, mutta….. Olen mestari muttien löytäjä. Olen kokenut myös kiintymystä kolmen vuoden aikana ja miettinyt onko minulla jopa rakkauden tunteita, mutta tämä suhde on sitten muuten mahdoton yhtälö. Eli löysin tästäkin mutan. Viime viikolla kävin pitkästä aikaa treffeillä, hyvillä treffeillä. Ja eilen. Tykkäsin.

Liian suuret odotukset?

Joskus seuranhaku tuntuu ihan siltä, kuin olisin karkkikaupassa. Kaupassa on tarjolla paljon erilaisia herkkuja, suklaata, lakua, vaahtokarkkia ja huppista siellä myydään myös jäätelöä. Jäätelöt tulee aina kulman takaa ja puskista. Yritän valita itselleni parhaan mahdollisen karkin, mutta en osaa päättää mikä on paras, vaihtoehtoja on liian monta. Voinko ostaa kaikki? Kerätä pussiin kaikki omat suosikit? En oikeastaan edes tiedä mitä karkkia tekisi mieli.

Tehtiin kerran ystävän kanssa ns. mieslistaa eli lista sekä ulkoisista että sisäisistä ominaisuuksista, joita miehen pitäisi täyttää. Liikaa katsottu Kumman kaa –ohjelmaa 😉 Tehtiin tämä ihan huumorimielessä, mutta olihan se hyvä miettiä, minkälaista miestä lähtee etsimään. Omalta listaltani löytyivät ainakin seuraavat asiat: sosiaalinen, huumorintajuinen, avoin, itsevarma, huomaavainen, ihana, ei halua enää lapsia, itsenäinen, pitkähiuksinen, tykkää musiikista, ei haittaa jos on muusikko. Uskon, että tuollainen mies on olemassa, ilman muttia. Odotukset ovat kuitenkin ehkä huomaamattani nousseet liian korkeiksi, ehkä tällä suojaan itseäni. Jos en löydä listan miestä, en ihastu enkä lähde parisuhteeseen, niin ei myöskään tule sydänsuruja.

Parisuhde

En kuitenkaan sanoisi olevani pahasti sitoutumiskammoinen, uskon siihen että oikea kumppani ei ole vielä tullut vastaan. En halua seurustella seurustelun vuoksi, vaan ihmisen pitää olla oikea minulle. Tällä hetkellä elämässäni on myös paljon muuta ajateltavaa kuin miehen metsästys. Lapset, työ ja opiskelu pitävät huolen siitä, ettei vapaa-aikaa jää liikaa, joten aikaa treffailuun ei ole liiemmin ollut.

Kun sitten löydän oikean ihmisen, joka kestää minua kauemmin kuin ne yhdet treffit, jopa suhteeksi asti, niin mitäs sitten? Minkälaisen suhteen haluaisin? Haluan läheisyyttä, mutta toisaalta etäisyyttä. Tällä hetkellä en osaa kuvitella, että asuisin jonkun kanssa saman katon alla. Minulle kävisi hyvin parisuhde, mutta eri katot. Tämän kuvittelen auttavan vapauden kaipuuseeni, jos haluaa omaa aikaa ja etäisyyttä, niin voi lähteä omaan kotiinsa.

Nautin sinkkuelämästä, mutta kyllä läheisyys, huomioiminen ja kosketus tekee ihmiselle hyvää. Nyt voitte ottaa popparit esiin ja seurata kuinka minun sinkkuilu ja oikean miehen etsiminen edistyy. Palataan!

2 Replies to “Mikä siinä parisuhteessa pelottaa?”

  1. Jään mielenkiinnolla seuraamaan! Itse ajattelen, että rakkautta on monenlaista. Jalat alta vievää, hiljalleen syttyvää, ystävyydestä rakkaudeksi syvenevää… En usko siihen oikeaan. Ajattelen, että niitä oikeita on monia. Joskus tiet kohtaavat itselle sopivan kanssa ja saan tilaisuuden olla onnellinen. Se ei välttämättä kestä ikuisesti, mutta saattaa tehdä niin. Kun ajattelee noin, paineet onnistua pienenevät.

    Tykkää

  2. Loistavasti kirjoitettu teksti. Semmosta kerrontaa että villasukat jalkaan ja jalat sohvalle, seuraks lasi punkkuu ja lukemaan. Mielenkiinnolla odotan mitä on jatkossa luvassa 😊
    Loistavan värikästä syksyä 🍁🍂🍃

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s