Sinkkujen päivä

Olettekos kuulleet sinkkujen päivästä? Sitä juhlitaan tänään sunnuntaina 11.11.2018. Tänään juhlitaan myös isänpäivää eli tässä samalla onnea kaikille iseille, olette mahtavia. Omalle isille terkut sinne pilven reunalle. Mutta takaisin sinkkujen päivään. Tänään juhlistetaan sinkkuutta, tämä perinne on saanut alkunsa jo 90-luvulla Kiinassa. Päivää on alunperin juhlistettu sinkkupiireissä tapaamalla ystäviä ja bilettämällä. Tämä on ollut sinkkujen vastaisku romantilliselle ystävänpäivälle. Myöhemmin sinkkujen päivästä on tullut kulutusjuhla, kuten Black Friday, joka koittaa parin viikon päästä. Verkkokaupat ovat pullollaan hyviä tarjouksia ja sinkut voivat hemmotella itseään materialla ja juhlistaa sinkkuuttaan. Löysin netistä ainakin hotellitarjouksia, vaatteita, kodinkoneita, elektroniikkaa, seksivälineitä ja paljon muita alennustuotteita. Maailmalla sinkkujen päivästä on tullut jopa vuoden suurin ostospäivä. Itse en aio ostaa mitään, koska en tarvitse mitään.

Pidän ajatuksesta, että on olemassa sinkkujen oma päivä. Päivää voisi juhlistaa ja  järjestää erilaisia tapahtumia, joissa sinkut voivat tavata toisiaan ja ystävystyä. Tällöin voi esimerkiksi pysähtyä miettimään omaa sinkkuuttaan, syitä miksi on sinkku, onko sinkku omasta tahdostaan vai hakeeko kiihkeästi parisuhdetta. Päivän kääntyminen kulutusjuhlaksi ei minua liiemmin viehätä. En kuitenkaan kiellä itseltäni, ettenkö ostaisi jotain sinkkujen päivän alehässäköistä, mutta ostan vain jos tarvitsen jotain. En osta mitään turhaa siksi, että halvalla lähtee.

Sinkkuuden hyvät ja huonot puolet

Mietin muutama viikko sitten mikä siinä parisuhteessa pelottaa -kirjoituksessani, mitä hyvää sinkkuvuodet ovat tuoneet tullessaan, joten en enää tähän avaa omia ajatuksiani asiasta. Olen aina halunnut käyttää lähteenä vauva.fi ja muita ihania keskustelupalstoja, ja nyt teen sen, because I can. Kävin siis netissä tiirailemassa muiden sinkkujen ajatuksia elämästään. Kirjoituksia ja mielipiteitä löytyi laidasta laitaan, osaa sinkuus ahdisti, osa taas ei vaihtaisi sitä enää ikipäivänä parisuhteeseen. Nuoria sinkkuja, jotka eivät ole vielä löytäneet sopivaa kumppania ahdisti se, ettei löydä koskaan ketään, eikä tämän myötä voi perustaa haluamaansa perhettä. Osalla oli lapsuudestaan ikäviä kokemuksia ihmissuhteista ja kokivat tämän esteeksi parisuhteen muodostamiselle. 

Sitten löytyi hieman vanhempien sinkkujen kirjoituksia ja nämä olivat pääasiassa hyviä kokemuksia sinkkuudesta. Monella oli takana pitkä parisuhde ja ero, joku oli miettimässä eroa kun menojalka on alkanut vipattamaan. Eräs kirjoittaja toivoi, ettei rakastu enää koskaan, koska sinkkuna elämä on niin vapaata. Sinkkuuden hyviä puolia tuli vastaan seuraavia:
– saa järjestää omat aikataulunsa ihan itse
– kodin voi sisustaa mieleisellään tavalla
– ei  tarvitse tehdä kompromisseja kenenkään kanssa
– matkalle voi lähteä koska vaan, jos rahatilanne ja työt sen sallivat
– ulos juhlimaan voi lähteä vapaasti
– voi flirttailla ja tanssia kenen kanssa haluaa
– ei tarvitse miettiä mitä saa tehdä ja mitä ei saa tehdä
– sinkkuna et ole tilivelvollinen kenellekään
– kukaan ei vahdi mihin menet ja kenen kanssa
Tämä voisi olla tällainen 9 syytä miksi olen sinkku listaus.

Sinkkuudessa on myös huonot puolensa. Näistä nousi esiin, että sinkkuilu on yksinäistä, ahdistavaa ja masentavaa. Sinkut kaipaavat läheisyyttä, turvallista kainaloa, johon käpertyä. Olisipa joku, joka rakastaa ja jonka kanssa perustaa perhe. Läheisyyttä ja seksiä sinkut hakevat usein baarista tai nykyään esimerkiksi tinderistä. Joskus löytää seksiseuraa, joskus ei. Sinkuilla on myös säännöllisiä seksisuhteita, joko toisen sinkun kanssa tai varatun kumppanin kanssa. Näillä sinkut tyydyttävät läheisyyden ja hyväksytyksi tulemisen tarvetta.

Bileet pystyyn

Miten aiot juhlia sinkkujen päivää? Näkemällä sinkkuystäviä? Ostamalla alennustuotteita netistä? Varaamalla itsellesi matkan? Itse juhlistan menemällä saunaan rentoutumaan, siskon kanssa leffaan ja päivä huipentuu sohvalla viltin alla kera jäätelön. Nautin tänään vapaudesta, rauhasta ja hiljaisuudesta. Ehkä vähän käyn vielä vilkaisemassa netistä löytyykö jotain hyviä tarjouksia. Hyvää sinkkujen päivää, nauttikaa itsestänne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s